Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Balassagyarmati doktornő lett Magyarország legnépszerűbb orvosa

2019.03.19. 15:57

Több mint százezren szavaztak az ország legnépszerűbb orvosaira a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségszavazásán. A szavazás hétvégén zárult, addig közel 700 orvosra érkezett szavazott az ország minden tájáról. A szakmai zsűri csak később fog dönteni a díjakról, de a közönségszavazás eredménye már megvan. Hogy a területi egyenetlenségeket valamennyire kiküszöböljék a szervezők, régiónként külön közölték a toplistákat. Ez alapján Magyarország legnépszerűbb orvosai 2019-ben:

  • Dr. Tandel Beáta, sebész, Észak-Magyarország
  • Dr. Deák György, gyermekgyógyász, gyermekneurológus, Északnyugat-Magyarország
  • Dr. Felföldi Ferenc, gasztroenterológus, Délnyugat-Magyarország
  • Dr. Förhécz Zsolt, belgyógyász, kardiológus, Közép-Magyarország
  • Dr. Kemény András, háziorvos, Közép-Magyarország
  • Dr. Körmendy Szabolcs, tüdőgyógyász, Délkelet-Magyarország
  • Dr. Petlyánszki Gábor, háziorvos, Északkelet-Magyarország
Tandel Beáta
Tandel Beáta
Fotó: Felvidek.ma

Összesen a legtöbben a balassagyarmati kórház sebészére, Dr. Tandel Beátára szavaztak, aki 3834 szavazatot gyűjtött.

A Dr. Kenessey Albert Kórház sebész főorvosa 22 éve van az orvosi pályán. A Nógrád megyei lap korábbi cikke szerint „a mindig segítőkész és kedves doktornő Balassagyarmat felvidéki vonzáskörzetéből, Nagycsalomjáról származik”.

Dr. Tandel Beáta korán kezdett laparoszkópos műtéti technikákat használni. „Kimagasló munkája hatására több felkérést kapott pesti klinikáktól, hogy dolgozzon náluk. Városunk szeretete és palóc kötődése következtében” azonban megőrizte a vidéki főállását:

Azt vallja, hogy a vidéki embereknek is szükségük van jó szakemberekre.

A doktornő betegközpontú szemléletével a helyi sajtó szerint a páciensek között is nagyon népszerű – ezt mos már a szavazás eredményéből is láthatjuk.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat 2017-ben alapították. A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik „cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon”.

Az idei szavazás teljes eredményét itt lehet böngészni.