Jenő
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Hekkerek feltörték és megnyerték a Tesla Model 3-at

2019.03.24. 09:53

A kiberbiztonsági szakértők világhírű Pwn2Own versenyén a Fluoroacetate nevű kétfős csapat vitte el a legtöbb díjat, összesen 375 ezer dollár értékben.

az több mint 100 millió forint

Ennek a nyereményözönnek része volt egy Tesla Model 3 is, az elektromos meghajtású autónak a fedélzeti szórakoztató rendszerét tudták feltörni. Az autót maga a gyártó ajánlotta fel annak a szakértőnek, aki valamilyen korábban ismeretlen hibát kihasználva a helyszínen meghekkeli az autót.

Richard Zhu és Amat Cam percek alatt végeztek az autóval, amelynek a beépített böngészőjét törték fel, hogy kiírják a saját üzenetüket. A Tesla természetesen figyelte az eseményeket, és közölte, hogy szoftverfrissítéssel szünteti meg a hekkerek által talált hibát. Egyúttal azt is közölte a gyártó, hogy a Model 3-ban megtalálható biztonsági rendszernek hála a böngésző feltörése nem teszi lehetővé, hogy azon át az autó más rendszereit is megtámadják.

Idén már a tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Pwn2Own versenyt a Trend Micro kiberbiztonsági cég, és összesen 545 ezer dollárt osztottak ki a 19 különféle hibát felfedező szakértőknak. A Teslán kívül az Apple Safari, a Microsoft Edge és a Mozilla Firefox böngészőt, a Windowst és a VMWare Workstation rendszereket is sikerült megtámadni.

(TechCrunch)