Kiszivárgott a Chrome-motorra épülő Edge böngésző

2019.03.25. 09:19

Fájlcserélő oldalakra is kikerült a Microsoft Edge nevű böngészőjének a teljesen újraszabott, Chromium alapú verziója, a hamarosan hivatalosan is megjelenő szoftver egy korai béta változata. Ennek a böngészőnek az a különlegessége, hogy a Google által kifejlesztett renderelő motort, a Blinket használja a Microsoft korábbi sajátja helyett, és ezáltal egy kicsit egységesebbé válik a web.

Ez a változás természetesen nem jelenti automatikusan a Google győzelmét, hiszen a Microsoft a saját grafikus interfészét és egyéb megoldásait építi bele az Edge új kiadásába is, a motor csak a megjelenítésért felel.

A Verge már hivatalosan is megnézhette az új Edge funkcióit, és a bemutatójukban azt írják, a böngésző ránézésre is a Chrome és az Edge keveréke. Felolvastathatjuk benne a weboldalak tartalmát, és akár Chrome kiterjesztésekkel is bővíteni tudjuk a szoftvert. 

A készülő Edge állítólag nagyon gyors, és a fejlesztéseknek hála a jövőben talán nem az lesz a böngésző első és egyetlen funkciója, hogy letöltsék vele a Chrome-ot. Még nem tudni, hogy a Microsoft mikor adja ki, csak annyi biztos, hogy ez még idén megtörténik. 

(The Verge)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét