Bernát, Felícia
EUR 384,05 Ft
USD 363,08 Ft
8 °C
30 °C

Iráni hekkereket fogott a Microsoft

2019.03.28. 10:16

A Microsoft átvette az irányítást 99 weboldal fölött, melyeket korábban iráni hekkerek használtak washingtoni célpontok ellen. A támadók érzékeny személyes adatokat próbáltak ellopni az áldozataiktól, hamis LinkedIn, OneDrive és Hotmail szájtok bevetésével.

Mint kiderült, az APT35 és Phosphorus néven ismert, iráni kötődésű hekkercsoport leginkább magánfiókokat próbált feltörni, és vagy disszidenseket vettek célba, vagy olyan személyeket, akik az Egyesült Államok államkincstáránál vagy más kormányzati hivatalban dolgoznak.

Az amerikai államkincstárhoz tartozik az Iránnal szembeni gazdasági szankciók kezelése

A Microsoft beperelte a hekkereket, így kért felhatalmazást a bíróságtól arra, hogy átvegye a weboldalaik fölött az irányítást. A vállalat többek közt arra hivatkozott, hogy a hekkerek kárt tettek a saját és a termékei márkanevében, amikor meghamisították azokat, hogy áldozatokra vadásszanak.

Nemcsak átvette a cég a weboldalakat, hanem egy olyan eszközt állított be, amellyel monitorozni tudja az adatforgalmukat, ezáltal lekövették a támadásokat, és figyelmeztették az érintett felhasználókat.

(NY Times)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek