Visszakerülhet a Messenger a Facebook appba

2019.04.12. 18:18 Módosítva: 2019.04.12. 18:53

A közösségi média óriása meggondolhatta magát, ugyanis azzal kísérlezik, hogy visszategye a Messengert a fő alkalmazásába. Egy alkalmazáskutató, Jane Manchung Wong fedezte fel a Facebook app felületén a csevegésre mutató gombot, ami egy új csevegés oldalra vitte a Messenger megnyitása helyett.

Amikor 2011-ben megjelent különálló appként a Messenger, a funkciója még a Facebook appban is megtalálható volt. Egészen 2014-ig, amikor a Facebook úgy döntött, hogy kiveszi a csevegés funkcióit a közösségi appból. 

GettyImages-1040911790
Fotó: picture alliance

Érdekes egybeesés, hogy pont akkor kerülne vissza a csevegés a régi helyére, amikor a közösségi portál egyesíteni szeretné a különböző platformjain, a Facebookon, az Instagramban és a WhatsAppban megtalálható csevegőszolgáltatását. Az sem lehet véletlen, hogy az egymást követő adatkezelési botrányok után sokan megszabadultak a Facebooktól, ám a Messenger enélkül is használható, és sokan használják is.

Persze a felfedezett új gombról még kiderülhet, hogy csak egy szűk körű próba, előfordult már, hogy az ilyen kísérletekből nem lett végül semmi. Az pedig esélytelen, hogy megszüntetnék a Messengert, mert elég sokan vannak, akik csak azt használják.

(The Verge)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM