Tavaly 20 millió dollárt költött a Facebook Mark Zuckerberg biztonságára

2019.04.13. 12:20 Módosítva: 2019.04.13. 12:33

Jelentősen megnövekedtek Mark Zuckerberg személyes biztonságának költségei - derül ki a Facebook tavalyi évéről szóló beszámolójából.

A Facebook-alapító Zuckerberg ugyan csak 1 dolláros fizetést vesz fel havonta, de számos egyéb módon fizet neki a cég. Az egyéb kompenzációkra például tavaly összesen 22,6 millió dollárt (6,4 milliárd forint) fizetett a Facebook Zuckerbergnek.

Ebből 20 millió dollár (kb. 5,6 milliárd forint) a biztonsága fedezésére ment el. Azt nem pontosították, hogy ezalatt mit kell érteni, mennyi testőrt és egyéb biztonsági személyzetet, felszerelést, egyebeket. További 2,6 millió dollár (kb. 740 millió forint) pedig magángépes utazásokra ment el, amikre szintén a személyes biztonsága érdekében volt szükség.

Egy évvel korábban, 2017-ben még csak összesen kilenc millió dollár (kb. 2,5 milliárd forint) volt Zuckerberg hasonló költsége éves szinten.

A Facebookot az elmúlt néhány évben egyre gyakrabban és egyre nagyobb botrányok rázzák meg, legutóbb például az, hogy az új-zélandi merénylő húsz percig úgy adott élő adást a mészárlásról, hogy senki sem jelentette az adást és az egyébként mindig ugrásra készen lévő alogoritmusoknak sem tűnt fel.

Kapcsolódó

300 ezer terrorvideó átment a Facebook automatizmusán

Új-Zéland a közösségi médiát okolja a terrortámadás után, újra kellene gondolni az egész live streaminget.

„Egybeforrt a neve a Facebookkal, ennek folyományaként pedig a cégünkkel szembeni negatív érzelmeket Zuckerberg úrral hozzák kapcsolatba, sokszor rá is vetítik" - indokolta a cég, hogy miért állja ezeket a költségeket.

(Sky News)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM