Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Instagram-szavazás miatt lett öngyilkos egy tinédzser Malajziában

2019.05.16. 09:17

Egy 16 éves lány azután lett öngyilkos Malajziában, hogy az Instagramon létrehozott egy szavazást a követőinek: "Nagyon fontos, segítsetek választani, élet vagy halál". A szavazáson 69 százalék a halál mellett voksolt - írta a Guardian. 

Az ügyben megszólaló ügyvéd szerint a halálra szavazók bűnösek lehetnek öngyilkosság melletti bűnpártolásért, mivel az országban az öngyilkossági kísérlet is büntetendő. 

Malajzia ifjúsági és sportminisztere szerint a tragédia rávilágít arra, hogy nemzeti szinten kellene beszélni az ország mentális állapotáról. "Őszintén aggódom országunk fiataljainak mentális egészségéért" - mondta Syed Saddiq Syed Abdul Rahman. 

Az Instagram kommunikációs vezetője szerint cégüknek komoly felelőssége van abban, hogy az emberek biztonságosan használják az alkalmazást. Felhívta a figyelmet arra, hogy ilyen esetekben a felhasználók jelentsék az Instagramnak és a vészhelyzet esetén értesítendő szerveknek a rizikósnak tűnő posztokat. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport