Virág
0 °C
2 °C

Már a Microsoft sem szállít a Huaweinek

2019.05.27. 13:34

Frissítés: Június közepén visszakerültek  a Microsoft Store kínálatába a Huawei laptopok, a közlemény kiemeli, hogy a jelenlegi szabályozásoknak eleget téve a meglévő árukészletet értékesíti a cég. 

A Microsoft is bejelentette, hogy megszünteti az együttműködését a Huawei-cégcsoporttal. A Huawei Matebook-szériáját érinti leginkább ez a döntés, ugyanis ezek a gépek mind Windows 10 operációs rendszerrel kerültek forgalomba. Múlt héten már kiderült, hogy a Micosoft Store-ban már nem elérhetőek a Huawei laptopjai, de most a Microsoft azt is bejelentette, hogy nem tudja kiszolgálni a kínai vállalat újabb megrendeléseit. Az intézkedés nem csak azt jelenti, hogy az újabb gyártású Matebookokat nem lehet előre telepített Windows rendszerrel megvásárolni, de minden olyan szolgáltatást érint, ami Windows alapú. 

A Donald Trump által bevezetett kereskedelmi korlátozás már eddig is nagyon súlyosan érintette a cégcsoportot. Nem csak a mobiltelefonok piacán jelent ez nekik hatalmas hátrányt, de gyakorlatilag a cég jövője is veszélybe kerülhet, ha nem születik hamarosan megállapodás, amit egyébként maga az Amerikai Egyesült Államok Elnöke sem  tart kizártnak