János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már a Microsoft sem szállít a Huaweinek

2019.05.27. 13:34

Frissítés: Június közepén visszakerültek  a Microsoft Store kínálatába a Huawei laptopok, a közlemény kiemeli, hogy a jelenlegi szabályozásoknak eleget téve a meglévő árukészletet értékesíti a cég. 

A Microsoft is bejelentette, hogy megszünteti az együttműködését a Huawei-cégcsoporttal. A Huawei Matebook-szériáját érinti leginkább ez a döntés, ugyanis ezek a gépek mind Windows 10 operációs rendszerrel kerültek forgalomba. Múlt héten már kiderült, hogy a Micosoft Store-ban már nem elérhetőek a Huawei laptopjai, de most a Microsoft azt is bejelentette, hogy nem tudja kiszolgálni a kínai vállalat újabb megrendeléseit. Az intézkedés nem csak azt jelenti, hogy az újabb gyártású Matebookokat nem lehet előre telepített Windows rendszerrel megvásárolni, de minden olyan szolgáltatást érint, ami Windows alapú. 

A Donald Trump által bevezetett kereskedelmi korlátozás már eddig is nagyon súlyosan érintette a cégcsoportot. Nem csak a mobiltelefonok piacán jelent ez nekik hatalmas hátrányt, de gyakorlatilag a cég jövője is veszélybe kerülhet, ha nem születik hamarosan megállapodás, amit egyébként maga az Amerikai Egyesült Államok Elnöke sem  tart kizártnak

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!