Endre, Elek
14 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Hetente kéne vírust irtani a Samsung okostévéin

2019.06.17. 15:13

Élvezd az okostévé minden előnyét, mondja a Samsung a berendezéseit népszerűsítő weboldalán, azt viszont elfelejti ugyanitt hozzátenni, hogy az eszközökre kártékony programok - vírusok és trójaik - tudnak települni, ezért pár hetente érdemes kézzel lefuttatni rajta egy víruskeresést.

A Samsung közben törölte a bejegyzését a Twitterről, ez állt benne:

samsungtwit.png

Rendes dolog tőlük, hogy legalább utólag szóltak, a Samsung amerikai képviselete legalábbis megtette ezt egy Twitter-bejegyzésben, külön kiemelve, hogy nem ám csak az olcsó modellek érintettek, hanem a közel millió forinos QLED tévék is, ha rajta vannak az otthoni wifin.

Nehéz felfogni, hogy a Smart Security almenü alatt elrejtett víruskereső mi alapján nevezhető smartnak, ha annyira sem okos, hogy magától elvégezze ezt a csöppet sem szórakoztató feladatot.

Sok felhasználónak a képminőség normális beállítása is kihívást jelent, ami viszonylag könnyen elérhető, és magát a tévézést befolyásolja, erre jön a Samsung, és azt mondja, hogy a szürke menüben kergessünk valami virtuális kártevőt, ami se nem Dolby Atmos, se nem 4K, csak úgy ott kuksol a digitális tárterületen. 

Persze jó oka van annak, hogy a Samsung kiberbiztonsági kérdéseket feszeget, a Tizen operációs rendszert futtató tévéiről ugyanis 2017-ben kiderült, hogy a CIA kémkedésre használta azokat egy Weeping Angel nevű lehallgatóprogrammal, és szakértők később több tucat sérülékenységet találtak rajta.

(The Verge)