11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Pénztármentes, automatikus boltok irányába fejlődne a Tesco

2019.06.29. 12:29

A Tesco azt tervezi, hogy a jövőben pénztár nélküli üzleteket fog működtetni – írja a Chargedretail alapján a Napi. A legnagyobb brit kiskereskedelmi vállalat már fel is kérte a Trigo Vision nevű tech-start-upot, hogy segítsen az új bolt-modell megvalósításában, ezzel az újítással a Tesco versenyre kelhetne az Amazonnal.

A Trigo Vision már kifejlesztett egy pénztár nélküli rendszert, amely az Amazon Go rendszeréhez hasonló: kamerák és a gépi tanulás segítségével automatikusan ellenőrizni tudja a boltba betérők vásárlásait, amelyeket egy virtuális kosár segítségével követ le. Az Amazon 2018 elején Seattle-ben nyitotta meg az új üzletkoncepció első egységét, amelyben a vevő a boltba lépéskor QR-kóddal azonsítja magát, minden más (a fizetés is) már automatikusan történik. A rendszer valószínűleg RGB-kamerák, mélységérzékelőkkel ellátott kamerák és polcokra kihelyezett súlyérzékelők kombinációját alkalmazza. 

A friss hírek szerint a Tesco ehhez hasonló modell bevezetését tervezi. A vásárlók letölthetnék a lánc alkalmazását, amely lehetővé tenné számukra, hogy automatikusan fizessenek, amikor elhagyják a boltot. Arról azonban még nem érkezett hír, hogy hol, mikor és mennyi ilyen egységet nyitna meg.  • Hírek
  • Bankszámla