Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-3 °C
2 °C

Akadozik a Facebook, nem töltenek be a képek

2019.07.03. 17:12 Módosítva: 2019.07.03. 21:15

Szerda délután ismét akadozni kezdett a Facebook összes szolgáltatása: a downdetector.com adatai szerint nem sokkal négy előtt szaporodtak meg a bejelentések, hogy a közösségi oldalon nem töltenek be a képek, ezzel egy időben pedig az Instagram, a Messenger és a WhatsApp felhasználói is problémákról számoltak be.

A hiba látszólag Európát, az Egyesült Államokat, Dél-Amerika egyes részeit és Japánt érinti leginkább, de máshonnan is érkeztek hasonló bejelentések az ügyben.

down.PNG
Fotó: downdetector.com

A jelenség valószínűleg a szerverekkel lehet kapcsolatban: erre utal, hogy a Facebook mellett a cég többi alkalmazása sem működik megfelelően, hogy platformtól függetlenül jelentkezik a hiba, és az is, hogy Facebookon képek helyett csak leírásokat lehet látni, ami akkor jelentkezik, ha az embernek éppen nem elég erős a kapcsolata a betöltésükhöz. 

A cég azóta jelezte, hogy gőzerővel dolgoznak a megoldáson, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy minden visszaállt volna a rendes kerékvágásba.

Legutóbb márciusban volt olyan, hogy a Facebook összes érdekeltsége akadozott – akkor viszonylag sokáig álltak is a szolgáltatások –, nemrég pedig Magyarországon söpört végre egy nagyobb tiltási hullám.