Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

A Microsoft új trükkel terel a frissebb Windows felé: elveszi a játékainkat

2019.07.15. 13:21

Régi programokat mindig kockázatos használni, mert kisebb valószínűséggel kapnak biztonsági frissítéseket, ezért sebezhetőbbek, és könnyen válhatunk miattuk hekkelés áldozatává. Különösen igaz ez az operációs rendszerekre, amit a Windowst fejlesztő Microsoft is tud, ezért igyekszik is rávenni a felhasználókat, hogy hagyják már a fenébe az ősrégi Windows XP-t, sőt egyre inkább mindent a Windows 10 előtt.

A felhasználókat viszont gyakran nem könnyű meggyőzni, hogy nekik is jobb lenne, ha leváltanák a jól ismert és megszokott verziót valami ismeretlen újabbra. A Microsoft legújabb lépése viszont hatékony eszköze lehet a térítésnek, mert az obskúrus biztonsági frissítések helyett olyasmit vesz el az emberektől, aminek tényleg megérezhetik a hiányát: a netes játékokat.

A cég ugyanis bejelentette, hogy megszüntetik a Windows 7-be és az annál korábbi rendszerverziókba beépített internetes játékok támogatását – írja az Engadget. Az érintett játékok: ostábla (Backgammon), dámajáték (Checkers), fekete macska (Hearts), pikk (Spades), fonákolós (Reversi) és MSN Go. Mindezt persze nem túl nehéz böngészőből elérhető online változatokkal helyettesíteni, de a lépés mégis jelzésértékű.

Hogy pontosan mikor válnak ezek elérhetetlenné, az a konkrét Windows-verziótól függ: az XP és az ME felhasználóinak már idén július 31-én eljön ez a pillanat, a 7 felhasználói 2020. január 22-ig haladékot kapnak – utóbbi nagyjából egy héttel azután lesz, hogy magának a Windows 7-nek is lejár a támogatása, azaz nem fog többé rendszerfrissítéseket kapni.