Az oroszok DiCapriótól várják, hogy megmentse a Bajkál-tavat

2019.07.22. 16:26 Módosítva: 2019.07.24. 15:46

Az utóbbi napokban Leonardo DiCaprio közösségimédia-bejegyzéseit elborították a cirill betűs kommentek. Ezek nem egy feltört fiókból spamelő robot tevékenységének eredményei, hanem hús-vér emberek, a környezetért aggódó és nyilvánvalóan reménytelen oroszok bejegyzései.

DiCaprio mostanában a leginkább környezettudatos hollywoodi hírességnek számít, sorra készíti a klímaváltozásról és egyéb ökológiai problémákról szóló dokumentumfilmjeit. A legújabb, A forrongó jég című filmet alig néhány napja mutatták be világszerte. Vélhetően ez jelenthette a motivációt arra, hogy a Bajkál-tó haláltusáját tehetetlenül végignézni kénytelen oroszok, utolsó reménysugárként az ő közreműködéséért könyörögnek Instagram- és Twitter-posztjai alatt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#Regram #RG @cnnclimate: By 2050, London will feel more like Barcelona, Seattle will feel like San Francisco, and New York will feel like Virginia Beach, according to a new climate change study conducted by the Crowther Lab at ETH Zurich university. Drawing these city-to-city comparisons can "help people visualize the impact of climate change in their own city, within their lifetime," said Jean-Francois Bastin, lead author of the study. Most European cities are expected to become 3.5 degrees Celsius (6.3 Fahrenheit) warmer in the summer and 4.7 degrees Celsius (8.5 Fahrenheit) warmer in the winter. These might not sound like significant shifts, but warming temperatures could encourage the spread of infectious disease, endanger food security, and lead to water shortages, said Alex Lo, a senior lecturer in climate change at the Victoria University of Wellington in New Zealand.

Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) által megosztott bejegyzés,

Leonardo DiCaprio legutolsó, újfent a globális felmelegedéssel foglalkozó Instagram-posztja a cikk írásakor. Az erre érkezett kommentek többsége megint csak a Bajkál-tó megmentésére szólít fel.

A Bajkál-tó a világ legnagyobb tavai közé tartozik, de az utóbbi évtizedekben a kiszáradás, az orvhalászat és a szennyezés lassan meggyilkolja a tavat, élővilágát és a partjánál élő emberi közösségeket is. Az orosz hatóságok nem tudnak vagy nem akarnak fellépni a nagyrészt emberi tevékenység okozta ökológiai krízishelyzet ellen, a kommentelők ezért érezhették az egyetlen reménnyel kecsegtető megoldásnak azt, hogy DiCapriót próbálják megnyerni az ügynek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

ДиКаприо помоги спасите Байкал 👇 . Здравствуйте! Состою в паблике домохозяек " халатов"- это те, кто дал движение по поводу ухода Бредли Купера от Ирины Шейк к Леди Гаге, об этом пишут все СМИ, включая ВВС и Евроньюс. Тот пост был хохмой, теперь у нас новая цель- нужно озвучить проблемы Байкала в мировом масштабе. Все пишем Леонардо Ди Каприо о проблемах Байкала. Он- известный экоборец, медийная личность. Земляки, давайте поддержим!!!! Байкал- наше все!! Пишите в постах у ДиКаприо на русском и английском языке, не забывайте указывать хештег #спастибайкал #байкалнаш . Ну не поленитесь, поддержим движ!! @leonardodicaprio

ВЕСЬ УЛАН-УДЭ (@ves_ulan_ude_) által megosztott bejegyzés,

Ebben a posztban, amelyhez DiCapriót orosz tiszti egyenruhába photoshoppolták, arra szólítják fel a többi felhasználót, hogy mind írjanak DiCaprio összes elérhető posztja alá. Hiszen "ő egy híres környezetvédő harcos és médiaszemélyiség".

Honfitársaim, támogassátok a mozgalmunkat. A Bajkál-tó mindenünk. Kommenteljetek DiCaprio bejegyzései alatt oroszul és angolul, és ne felejtsétek a #mentsétekmega bajkált és a #bajkálamiénk hashtageket használni.

Több ezren hallgattak a felszólításra. A BBC számos orosz és angol nyelvű megjegyzést idéz, amelyek többsége kifejezetten szeretetteljesen kérleli DiCapriót (akit Levuskának hívnak, amely a Leonardóhoz hasonlóan oroszlánt jelent), hogy tegye meg, amit tud a Bajkál-tó megvédéséért. Egyikük ennek fejében még azt is megígéri, hogy elintézik neki az Oscar-díjat (mire társa megjegyzi, hogy DiCapriónak már van egy szobra).

Ha a Titanicot a Bajkál-tóban forgatták volna, nem lett volna hova elsüllyednie

- viccelődött az egyik kommentelő a tó vészesen csökkenő vízszintjére utalva, egy másik pedig arra hívta fel DiCaprio figyelmét, hogy a környezetvédelem kérdése Oroszországban felér egy lőporos hordóval.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla