Óriásit kaszált a Facebook az előző negyedévben

2019.07.25. 13:07

Minden adatkezelési botrány, büntetés és vizsgálat ellenére a Facebook egyre csak erősödik, és rengeteg pénzt termel. A közösségi oldal közzétette a június 30-án véget ért második negyedév pénzügyi beszámolóját, amely már tartalmazza az Egyesült Államokban rájuk kiszabott büntetés összegét, és a társaság így is bőven nyereséges.

  • A forgalmuk 16,6 milliárd dollár volt (28 százalék plusz az előző évhez képest).
  • A profit 2,6 milliárd dollár (49 százalék mínusz).

Az utóbbiban viszont benne van az a kétmilliárd dollár is, amit most kellett hozzátenni a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) által kiszabott 5 milliárd dolláros büntetéshez. Erre már korábban félretettek 3 milliárd dollárt.

Ja, emellett van még 48,6 milliárd dollár tartalékuk.

Ennek az összegnek egy része készpénzben, illetve pénzzé tehető értékpapírban van, szóval a Facebook még tíz ilyen büntetést zsebből ki tudna fizetni.

A fentiek mellett nagyobb kiadást jelentett még az az 1,1 milliárdos adótétel, amelyet a részvényalapú kompenzációs kiadások adózását érintő bírósági döntés miatt kellett kifizetnie a cégnek.

A Facebook elég komolyan növekszik még most is. A naponta aktív felhasználók száma 8 százalékkal 1,59 milliárd főre nőtt, és hasonló mértékben javult a havi aktív felhasználók átlaga, 2,41 milliárdra. Ma már a hirdetési bevételek 94 százaléka a mobil platformokról érkezik, szemben az egy évvel ezelőtti 91 százalékkal.

Múlt hónap végén közel negyvenezer ember dolgozott a Facebooknál világszerte, és egyetlen év alatt 31 százalékot nőtt a létszám.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM