Izsó
20 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Szingapúr betiltja az elefántcsont-kereskedést

GettyImages-904085168
2019.08.12. 12:31

Szingapúrban 2021-től tilos lesz az elefántcsont és az abból készült termékek adásvétele és közszemlére tétele kereskedelmi célból, jelentette be a helyi nemzeti parkok igazgatósága hétfőn, az elefántok világnapján. Ezzel a vadorzásból származó elefántagyar egyik jelentős végfelhasználói piaca szűnik meg.

Az elefántagyar és az abból készült termékek nemzetközi kereskedelmét már 1990 óta nemzetközi egyezmény tiltja, természetvédők szerint azonban a legális belső piacok megléte lehetőséget kínál az elefántcsonttal folytatott feketekereskedelem törvényesnek álcázására. Kína, az elefántcsonttermékek első számú végfelhasználója 2017-ben tiltotta be az elefántcsont hazai adásvételét.

Természetvédők becslései szerint Afrikában naponta 100 elefántot ölnek meg agyaráért, húsáért és egyéb testrészeiért. (MTI)

(Borítókép: thai vámosok lefoglalt elefántagyarakkal. Fotó: Anusak Laowilas/NurPhoto via Getty Images Hungary)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.