Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Évente 120 tigris lett orvvadászok áldozata

2019.08.21. 13:49

Nagyon lassan javul a tigrisek helyzete, mert még mindig sok válik az orvvadászok áldozatává – derül ki Kanitha Krisnaszami, a Traffic állatvédő szervezet délkelet-ázsiai vezetőjének tanulmányából, melyet a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelméről szóló CITES egyezmény genfi konferenciáján hoztak nyilvánosságra.

A tanulmány legfontosabb megállapításai:

  • Az ezredforduló óta 2359 elejtett tigris maradványait foglalták le.
  • Kevesebb mint 3900 tigris él világszerte, pedig 1900-ben még százezres populációjuk volt.
  • Leggyakrabban teljes tigrisbundát foglalnak le.

Krisnaszami szerint a tigrisfarmoknak egyre nagyobb a szerepük a csempészetben – Thaiföldön a lefoglalt áru fele, Vietnámban a harmada származott tenyészetekből.

Azzal védik magukat a tenyésztők, hogy általuk csökken a nyomás a vadon élő populáción, ám állatvédők szerint önmagában az a tény, hogy a tigris elérhető áru, csak növeli a belőlük készült termékek iránti igényt, és semmit sem változtat az orgazdák megítélésén.

„Az illegális tevékenység és a pénz tisztára mosására adnak lehetőséget ezek a farmok, eközben aláássák a vadvédelmi törekvéseket” – írta Ramakandra Vong, a Traffic vezető bűnügyi elemzője.

(MTI)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.