Bernát, Felícia
EUR 384,21 Ft
USD 363,43 Ft
7 °C
31 °C

Mérges pókot szedtek ki egy nő füléből

2019.08.26. 11:14

Furcsa lehet azzal az érzéssel ébredni, hogy az egyik fülünkben mintha víz lenne, de még ennél is borzasztóbb az, amit a Kansas Cityben élő Susie Torres élt át, miután orvoshoz ment a panaszával.

Az orvos asszisztense belenézett a nő fülébe, aztán villámgyorsan elszaladt azzal a felkiáltással, hogy ezt másnak is látnia kell. Aztán elmondta, hogy valamilyen rovar lehet a fülében. Nem is akármilyen állat talált magának átmeneti szállást a hallójáratokban:

egy mérgező csípésű barna hegedűpók

Nagy szerencséje volt, hogy a pók nem csípte meg, ami általában akkor fordul elő, ha egészen hozzászorul az ember testéhez, mondjuk véletlenül beszorul az állat a ruha alá. Az Egyesült Államok délkeleti területén elterjedt pókfaj mérge nagyon ritkán okoz halált, de enélkül is nagyon veszélyes, mert gyakorlatilag felemészti a megmart testszövetet.

Előfordulnak akár 10-20 centiméter átmérőjű sebek is, és akkor kerülhet veszélybe az ember élete, ha fontos szervet is megtámad a méreg. Marás esetén sürgős orvosi segítséget kell kérni, hogy eltávolítsák az elhalt szövetet, nehogy elfertőződjön a seb, és megkezdődjön a gyógyulás.

(The Guardian)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás