Lerázta a rendőröket, majd fának hajtott egy 12 éves gyerek a sarkkörön

2019.09.08. 14:21
Nem tudtak utolérni a finn rendőrök egy hatodik osztályos fiú által vezetett autót, egy baleset azonban megállította a gyerekeket.

A svéd határ mellett, Finnország északi részén lévő Tornióban vasárnap hajnalban figyeltek fel az egyenruhások egy parkoló autóra, ami nagy gázt adva elhajtott, amikor a rendőrök a közelébe értek. A kocsit üldözőbe vették, de hiába mentek több, mint 150 km/h-s sebességgel a zuhogó esőben, nem érték utol, sőt egy idő után szem elől is vesztették a kocsit.

Az autót nem sokkal később a külvárosban találták meg: egy homokfalba rohant, ahonnan a levegőbe emelkedve még 10-15 métert repült, mielőtt egy fának csapódva megállt.

A mentők egy 16 éves lányt húztak ki a roncsból, néhány méterre pedig a mentőkutyák vettek észre egy 14 éves fiút. A sofőr azonban náluk is fiatalabb volt: egy 12 éves gyerek, akit a közelben fogtak el a rendőrök.

A sérülteket az oului kórházba vitték, az autóvezető fiút megszondáztatták, de kiderült, hogy nem ivott a baleset előtt. Mivel a fiú még nem érte el a büntethetőség alsó korhatárát, nem indulhat ellene hivatalos eljárás.

(News now Finland)  • Hírek
  • Árfolyam