Vilma
3 °C
11 °C

Hivatalosan is elindult a leggyorsabb wifi

2019.09.17. 13:46

Ugyan az elmúlt évben már sok eszköz megjelent a wifi legfrissebb generációjával, csak most kezdődhet el a Wifi 6 szárnyalása. A vezeték nélküli hálózati szabványt felügyelő Wi-Fi Alliance ugyanis hétfőn indította el a hivatalos tanúsítási programját, és az eszközökgyártók csak ebben kaphatják meg a plecsnit, hogy a termékeik biztosan tudják azt, amit a Wifi 6-nak tudnia kell.

A Wifi 6 hatékonyabban kezeli az eszközöket, így nem jelenthet problémát, ha a karóránktól az adattárolónkon, laptopunkon és mobilunkon át egészen a led-lámpákig minden a routerünkre csatlakozik.

A legnagyobb elérhető sebesség közel 10 Gbps-re bővül

Az otthoni és az irodai hálózaton 9,6 gigabit per másodperces adatátviteli sebesség lesz a maximum, így lesz mihez felzárkózni a távközlési szolgáltatóknak, amelyek idehaza még csak 2 Gbps körüli sebességet biztosítanak. Dél-Koreában már jobban várhatták az új wifit, ott ugyanis a 10 gigabites internetelérés az aktuális móka.

Hivatalosan a Samsung Galaxy Note 10 lesz az első mobil, amely megkapja a Wi-Fi Alliance Wifi 6-os tanúsítványát, de az iPhone 11 is teljesen szabványos, csak az Apple mostanában nem foglalkozik azzal, hogy megszerezze a plecsnit. Úgysem tenné rá a Wifi 6 logóját az iPhone dobozára, a felhasználókat pedig csak az érdekli, hogy gyors, vagy nem gyors a mobiljuk a neten.