Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Tévézés közben is megfigyelne minket a Facebook

2019.09.17. 14:51

Idehaza talán kevésbé ismert, hogy a Facebook saját hardvereket is árul: a tavaly év végén bemutatott Portal videotelefonálásra való, és fut rajta az Amazon Alexa digitális asszisztens. Ennek készül egy frissített, tévére köthető verziója, amely a hírek szerint már a mozifilmek és sorozatok lejátszására is fel lesz készítve.

A Variety úgy tudja, hogy a Facebook képviselői már a nyáron megkeresték többek közt a Netflixet és a Disneyt, hogy egy Android-alapú tévés készülékhez hozzáadhassák az alkalmazásaikat.

Az már az első Portal tesztjeiből kiderült, hogy az amerikai újságírók is fenntartásokkal kezelik ezt az egészet, hiszen a Facebook elég komoly adatvédelmi botrányokon van túl. Ahogy az első Portal eszközökön is volt kamera és mikrofon a videotelefonálás miatt, úgy az idei modellekből sem hagyják ki ezeket.

Magyarán a Facebook megfigyelheti az embereket online tévézés közben

Persze, jó buli lehet, hogy az ismerőseinkkel tévézés közben videón csetelhetünk, mintha egy szobában lennénk, csak a Facebook esetében elég nehéz ezt úgy elképzelni, hogy senki más nem hallgatózik közben. Aztán meg csodálkozunk, hogy milyen remekül célzott és személyre szabott reklámokat kapjunk, véletlenül pont azokkal a termékekkel, amelyekről a tévé mellett beszélgettünk.

A Variety szerint az új tévés Portal az ünnepek előtt a boltokba kerül, és a korábbi modelleknek is megjelenhet az aktualizált verziója.