Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Milyen titkokat rejt a Pilis?

2019.09.18. 10:47

A Pilis a legszentebb helyek egyike Magyarországon a spirituális és szakrális dolgokra fogékonyak számára. A Föld szívcsakrájaként emlegetik, ahol Árpád-házi szent királyainkat temették el titokban, és olyan ősi romok, mesés kincsek (sőt: piramisok!) rejtőznek a föld alatt, amiknek a létezését is letagadják a tudjukkik.

Ezt az izgalmas témát járja körül a CEU Határtalan Tudás című rendezvénysorozatának új előadása, szeptember 19-én csütörtökön, az egyetem Nádor utcai auditóriumában. Ha most nagyot legyintett, mert érdekelné ugyan a téma, de személyesen nem tud ott lenni, jó hírünk van:

élő streamben közvetítjük az egészet itt az Indexen.

Az előadást Laszlovszky József régész, a visegrádi királyi központ kutatója, és Tolnai Katalin régész, földmérő, térinformatikus, a Kitán Birodalom nomád romvárosainak kutatója tartja, utána a közönség kérdezhet, és a beszélgetésbe bekapcsolódik még Benkő Elek régész, akadémikus, aki komplex környezetrégészeti vizsgálatokat folytat a Pilis területén és Szczuka Attila építész, aki közreműködik a Szörényi Levente által támogatott Pomáz-Holdvilágárok feltárásokban.

Találkozzunk az Indexen csütörtökön este 6-kor, addig is egy kis előzetes: