Zuckerberg és Trump találkozója “konstruktív” volt

2019.09.20. 09:42

A Facebook alapítója először járt Washington kormányzati negyedében azóta, hogy tavaly a kongresszus bizottsága előtt kellett vallomást tennie a Cambridge Analytica céghez köthető adatvédelmi botrány ügyében.

Mark Zuckerberg most a Fehér Házban tartott megbeszélést Donald Trump elnökkel, és a beszámolók szerint az összes - nagyrészt korántsem pozitív kicsengésű - ügy előkerült az értekezleten, amellyel a Facebook az utóbbi évben küzdött. Így beszéltek a felhasználók adatainak biztonságáról, a közösségi oldalon tapasztalható vélt vagy valós politikai elfogódottságról, illetve a cég saját kriptovaluta (a Libra) indítására vonatkozó terveiről is.

A találkozó eredményeiről szinte semmit nem hoztak nyilvánosságra a felek, a Facebook egyik szóvivője a megbeszélés hangnemét konstruktívnak minősítette, további részletek nélkül. A megbeszélés előtt Zuckerberg számos befolyásos politikussal találkozott. Ezeken legalább egy szenátor (a republikánus Josh Hawley Missouriból) megkérdezte Zuckerberget, hogy

megfontolja-e, hogy túladjon a WhatsAppon, illetve az Instagramon,

hogy megnyugtassa azokat, akik szerint a Facebook túl nagyra nőtt, és az internetes kommunikáció minden területén szinte monopóliumra tör. Zuckerberg a beszámolók szerint elhárította a kérdést.

Zuckerbergnek minden bizonnyal reagálnia kellett azokra a republikánus körökből (így magától, Trumptól) is érkező vádakra, miszerint a közösségi oldal a bal oldal irányába hajlik, és ezért tiltottak ki több szélsőjobboldali véleményvezért is a Facebookról. A cég szerint ők viszont csak a gyűlöletbeszéd ellen küzdenek.

(Financial Times)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM