Trumpot támogató ukrán oldalakat törölt a Facebook

2019.09.25. 20:27

A Facebook nyilvánosságra hozta szerdán, hogy több olyan oldalt is eltávolított felületéről, ami Trumpot támogatta, de nem Amerikából, hanem Ukrajnából üzemeltették őket, írja az MTI.

https   bucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazon
Fotó: facebook

A Facebook spamre vagy agresszív reklámtevékenységre vonatkozó kritériumaira, illetve hamis személyazonosságra hivatkozva indokolta az oldalak eltávolítását. A törölt oldalak között volt például a több mint egymillió követővel rendelkező I Love America is, ami rendszeresen használta a "mi hazánk" és a "mi hadseregünk" kifejezéseket. Az I love America álhírek mellett olyan amerikai hazafias tartalmakat posztolt, amik az amerikai zászlót, a hadsereget, a fegyverek birtoklásának jogát és az amerikai hagyományokat méltatta.

Az I Love America és a többi oldal a Facebook szerint nem tartotta tiszteletben az álhírek elleni szabályzatokat, a közösségi oldal azt is kijelentette, hogy folytatni fogják a további lehetséges jogsértések kivizsgálását. Az EFE spanyol hírügynökség szerint az I Love Americát egy ukrajnai csoport kezelte, amiben Andrij Zjuzikon médiastratéga mellett kazahsztáni és franciaországi emberek dolgoztak.

Az Egyesült Államokban egyébként nagy port kavart az a telefonbeszélgetés, amit Trump és az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij még júliusban folytatott. A Képviselőház demokrata elnöke, Nancy Pelosi a napokban bejelentette, hogy a beszélgetés miatt megindítják Trump ellen a vádemelési eljárást, a demokraták szerint ugyanis az elnök azt kérte ukrán kollégájától, hogy indítson nyomozást a demokrata elnökjelöltségért induló, egykori alelnök, Joe Biden fia ellen. A kérésnek pedig az volt az oka, hogy javítsa saját elnökválasztási esélyeit a demokratákkal szemben. Trump szerint viszont a telefonbeszélgetés nagyon korrekt és kedves volt, semmi törvénysértő nem történt benne.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM