Erhard
2 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Nem gyárt több okostelefont a Samsung Kínában

2019.10.02. 12:35

A Samsung Electronics felhagy a mobiltelefonok gyártásával Kínában, a világ legnagyobb okostelefon-piacán a helyi cégek egyre erősödő konkurenciája miatt. A Samsung szerdai bejelentése szerint bezárta a dél-kínai Huizhou városban működő utolsó üzemét azt követően, hogy júniusban már csökkentette ott a termelést. Egy másik kínai üzemében pedig már tavaly év végén leállította az okostelefonok gyártását a dél-koreai konszern.

A Samsung piaci részesedése a kínai okostelefon-piacon az idei első negyedévben alig 1 százalékra zsugorodott a 2013 közepi mintegy 15 százalékról a Counterpoint piackutató cég adatai szerint. A Samsung piaci részesedését elsősorban a Huawei Technologies és a Xiaomi Corp. kínai technológiai cégek hódították el.

A bezárt kínai üzemekben működő gyártósorokat a nemzetközi piaci igényeknek megfelelően más üzemeibe telepíti át a Samsung. A Samsung az utóbbi években elsősorban alacsony költségű régiókban, Indiában és Vietnamban bővítette gyártási kapacitását. (MTI / Reuters)