Lőrinc
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Jobb akkuidőt és naptárat kap a Windows 10

2019.10.07. 10:34

Félévente új funkciókat bevezető frissítéseket kap a Windows 10, általában áprilisban és októberben, így hamarosan meg kell jelennie az operációs rendszer soron következő 1909-es verziójának. Az aktuális újítások nagy része a tennivalók kezelésével kapcsolatos. 

Az értesítési központban minden egyes bejegyzésből egyetlen gombnyomással elérhetővé válik az értesítések a beállítása, és minden adott értesítésben letilthatók az adott app jelzései. A Gépházban külön kikapcsolhatóvá válnak az értesítési hangok, így nem muszáj teljesen kikapcsolni az értesítést, vagy apponként beállítani a némítást.

Felgyorsítják a naptárak elérését is, és a rendszertálcáról megnyitott kis méretű naptárfülön is létre tudunk hozni új bejegyzéseket, nem kell megnyitni az appot. Eközben megnyílik a lehetőség az előtt, hogy könnyebb legyen hanggal kezelni a Windowst, miután mások által kifejlesztett hangvezérelt asszisztensek - Amazon Alexa, Google Segéd - képesek lesznek lezárt kijelzőn működni, és utasításokat végrehajtani.

A Windows 10 friss verziója a laptopok akkuidejét is növelheti, bizonyos processzortípusok esetében, ám egyelőre nem részletezték, hogy ez milyen rendszereket érint. Az érintőkijelzőt és tollat használó hardvergyártók pedig maguk dönthetnek a rajzolóeszköz késleltetési idejéről, nem kell az operációs rendszerre bízni ezt a fontos beállítást, amely döntően befolyásolja a rajzolási és írási élményt.

Elképzelhető, hogy a Microsoft már a héten, a soron következő frissítési kedden kiadja a 1909-es Windows 10 verziót, de erről még nem adott ki közleményt a vállalat.

(Neowin)