Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Olcsó iPhone SE és Apple-szemüveg jön 2020-ban

2019.10.10. 14:18

Alig jelent meg az új iPhone, máris érkeznek a jóslatok a jövőre érkező új eszközökről, és ezek közt is van egy mobil, a legolcsóbb iPhone SE modernizált változata. A jövőbeli Apple-eszközökről általában pontos előrejelzést adó Ming-Csi Kuo, a TF International Securities elemzője úgy tudja, hogy egy kiterjesztett valóságot (AR) megjelenítő szemüveg is lesz az Apple 2020-as kínálatában.

A jövő év elejére várt iPhone SE2 az előrejelzések szerint a most kapható iPhone 8 formáját kapja meg, az előző SE modellénél valamivel nagyobb, de még mindig aprónak mondható 4,7 colos kijelzővel. Persze kap egy kis tuningot, az A13 Bionic rendszercsip dolgozik majd benne, ami egységes hardveres alapot biztosít az appok futtatásához.

Kuo szerint az iPad Pro következő modelljei is csak jövő év elején jelennek meg, és meglepő módon csak a feljavított kamerás képességekről ír, pedig egy 2020-as tabletben már elvárható lenne az 5G megjelenése.

Az elemző legizgalmasabb megjegyzése egy AR-szemüvegről szól, hiszen az Apple négy éve nem mutatott be új platformra terméket, csak kiegészítőket, már amennyiben a iPhone-hoz kötött Apple Watch különálló terméknek tekinthető. 

Elvileg az AR-szemüvegnek sem lesz saját processzora, és az okosórához hasonlóan az iPhone-nal kell majd párosítani, de lesz saját megjelenítője, kamerája, szenzorai és vezeték nélküli kapcsolattal lesz ellátva.

Egyéb források is alátámasztják, hogy egy AR-szemüveg készül: találtak erre utaló kódrészleteket az iOS 13 bétájában, és az Apple felvásárolta az Akonia Holographics nevű céget, amely több mint kétszáz szabadalmat levédett a szemüvegbe építhető vékony és áttetsző megjelenítőkkel kapcsolatban.

(Tom's Hardware, MacRumors, TechRadar)  • Vennék
  • Hírek