Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

A nagyi kötött pulcsija is lehet csúcstechnikás

2019.10.11. 12:56

Új fonalról adott hírt az üzleti és technológiai hírekkel foglalkozó TechCrunch oldal, de mindjárt egyértelművé válik, hogy mit keres a Red Heart terméke az okosautók és mobilok világában. A frissen kiadott Heat Wave fonal hőt termel, ha napfény éri. Szabadalmazott technológiával állították elő a Heat Wave-et, és ugyanúgy akrilból készült, mint a legtöbb fonal, de napfényben 6 Celsius-fokkal felmelegszik.

A fonalgyártó egy beszállítójával közösen fejlesztette ki a mikroszkopikus szálak hőtermelő struktúráját, ami állítólag mosás után is működik, hiszen nem valami adalékanyagnak köszönhető az extra tulajdonsága.

Többféle hőmegtartó anyag ismert, de ezek általában a testünk által előállított meleget tartják a ruha alatt, a Heat Wave ezzel szemben a napenergiát hasznosítja, tehát a lakásban nem fogunk annyira megsülni a belőle kötött pulcsiban, mint egy termópulóverben.

Catherine Shu, a TechCrunch szerzője, aki hobbiból köt, hőkamerával is tesztelte a Heat Wave-et, és azt írja cikkében, hogy igaz, amit a gyártó az anyag hőtermelő tulajdonságáról állít.

(TechCrunch)