Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

A Mastercard is kihátrált a Facebook kriptovalutája mögül

2019.10.11. 23:07

Fogyatkoznak a Facebook által korábban bejelentett kriptovaluta, a libra támogatói, miután az Ebay, a Paypal és a Stripe után pénteken a Mastercard is bejelentette, hogy a továbbiakban nem vesz részt a bevezetése előkészítésében – írja az MTI.

A legnagyobb amerikai internetes fizetéseket bonyolító oldal, a Paypal a múlt héten jelentette be, hogy kiszáll a librából. Az Ebay azt írta, hogy nagyon tisztelik a libra elképzelését, de a továbbiakban nem vesznek részt az előkészítést folytató szervezet tevékenységében. Az Ebay és a Stripe kiválását a Libra Szövetség is megerősítette. A Mastercard kiválását a Wall Street Journal írta meg.

A korábban bejelentett librával a Facebook célja az, hogy 2020 júniusában, a többi részt vevő céggel közösen globális kriptovalutát hozzanak létre, ám a terv több ország ellenállásába ütközött, akik szabályozóként egyáltalán nem fogadták kitörő örömmel a tisztázatlan monetáris szabályozói háttérrel működő, globális alternatív fizetőeszköz gondolatát. Németország és Franciaország a múlt hónapban bejelentette, hogy nem fogják megengedni, hogy a libra működni kezdjen az egységes európai pénzügyi piacon.