Felhagy a közösségi média moderálásával a Cognizant a borzalmas munkakörülmények miatt

2019.10.31. 15:26

A Cognizant kivonul a Facebook, és más közösségi oldalak moderálásból – írja a Verge. Ahogy azt korábban is írtuk, a szolgáltató moderátorok ezreit alkalmazza, akik többek között a Facebook, Google és Twitter bugyrait túrják tiltott tartalmak után kutatva. Szűrniük kell többek között a gyűlöletbeszédet, terrorista propagandát és a gyerekpornót.

Úgy ítéltük meg, hogy bizonyos tartalommal kapcsolatos feladatok a digitális működtetés-szolgáltatásunkban nem illik a cég stratégiai elképzeléseihez, és idővel be akarjuk szüntetni ezt a szolgáltatást. A feladatok leginkább arról szólnak, hogy kiszűrjük azokat a tartalmakat amik nem felelnek meg az ügyfelünk elvárásainak – és ezek néha kifogásolható tartalmak.

– írta nyilatkozatában a Cognizant a Verge-nek.

A cég teljesíti a jelenlegi szerződéseit, de 2020 során lassan kilépnek a moderálás-iparból. Februárban a Verge írt a phoenixi iroda dolgozóiról. Több moderátort is poszttraumás stressz szindrómával diagnosztizáltak, mivel egész nap felkavaró és megrázó tartalmakkal bombázták őket. Mások arról meséltek, hogy annyi összeesküvés-elmélettel találkoztak nap mint nap, hogy ők is elkezdték komolyan venni azokat. Többek rettegésben éltek, mert a munkatársaik megfenyegették őket.

Júniusban a tampai iroda dolgozói meséltek a munkakörülményekről, megszegve a a titoktartási szerződésüket. Ők leginkább a menedzserek túlkapásairól és az iroda borzalmas állapotáról beszéltek. Mocsokban dolgoztak, és gyakori volt a szexuális zaklatás, amit többen jelentettek is.

A phoenixi és a tampai irodákat március 1-je után bezárják, és az elbocsátott dolgozók különböző bónuszokat és végkielégítést kapnak, valamint lehetőségük lesz részt venni átképző képzéseken. Egyelőre nem tisztázott, hogy számíthatnak-e valamilyen másik pozícióra a Cognizantnél.

A Cognizant csak egy a sok vállalat közül, ami a Facebook moderálását végzi.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM