Az amerikaiak enyhítettek a Huawei elleni szigoron

2019.11.21. 17:22 Módosítva: 2019.11.21. 21:04

Újra ad ki engedélyt az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma az amerikai cégeknek arra, hogy kereskedhessenek a kínai Huaweijel – írta a Washington Post.

A kormányzat részéről ezt a kereskedelmi miniszter még kedden jelentette be a Foxnak adott interjújában. Wilbur Ross 290 amerikai cégről beszélt, amelyek engedélyért folyamodtak, hogy a tiltás részleges feloldásával ismét kapcsolatba léphessenek a kínai vállalattal.

Közöttük vannak a legnagyobb techcégek is, az Intel a Qualcomm és a Google is. Ha az óriásvállalat meg is kapja az engedélyt, a vele való kereskedéshez akkor „a Huaweinek lehetősége lesz ismét hozzáférni a teljes körű Google Play Services csomaghoz, és azokat elérhetővé tenni az új modelljein, mint a Mate 30 Pro, vagy a MediaPad M6, amely megnyithatná a lehetőséget a szélesebb nemzetközi bevezetés előtt” – írta a Huaweiblog.hu.

A minisztérium még nem közölte, hogy a 290 kérvényből mennyit hagyott jóvá.

Ez nem jelenti azt, hogy a Huawei teljesen lekerül a tiltólistáról: csak olyan területen lehetséges vele a kereskedés, amely nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Például az 5G-t érintő területeken a Huawei továbbra sem üzletelhet az amerikai cégekkel.  • Tippek
  • Biztosítás