Ferenc
10 °C
29 °C

Argentínából Coloradóba menekítenek tíz grizzly medvét

2019.12.02. 14:02

Áthelyezik egy argentin állatkert tíz grizzly medvéjét egy coloradói vadvédelmi területre – jelentette az Associated Press. A medvék Argentínából Dallasba repültek, majd a Denvertől északra lévő Keenesburgba szállították őket november végén.

A szoktatási időszak után a vadvédelmi terület (Wild Animal Sanctuary) dolgozói a tervek szerint egy 50 hektáros területen helyezik el az állatokat Springfield közelében. A természetvédelmi park igazgatója, Pat Craig szerint a vadon élés második legjobb opciója a vadvédelmi terület.

A grizzly medvék (Ursus arctos horribilis) a chilei határ közelében lévő Mendoza tartománybeli állatkertben éltek. Az intézményben 2016-ban elpusztult egy jegesmedve, ami miatt heves tiltakozások alakultak ki az állatkert működése ellen.

Craig elmondása szerint a grizzly medvék többnyire ketrecekben és betontalajon éltek. Kiemelte: az egyik állatot egy betonveremben tartották csaknem 19 éven át, mivel egyszer megszökött.

(MTI/AP)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.