11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Argentínából Coloradóba menekítenek tíz grizzly medvét

2019.12.02. 14:02

Áthelyezik egy argentin állatkert tíz grizzly medvéjét egy coloradói vadvédelmi területre – jelentette az Associated Press. A medvék Argentínából Dallasba repültek, majd a Denvertől északra lévő Keenesburgba szállították őket november végén.

A szoktatási időszak után a vadvédelmi terület (Wild Animal Sanctuary) dolgozói a tervek szerint egy 50 hektáros területen helyezik el az állatokat Springfield közelében. A természetvédelmi park igazgatója, Pat Craig szerint a vadon élés második legjobb opciója a vadvédelmi terület.

A grizzly medvék (Ursus arctos horribilis) a chilei határ közelében lévő Mendoza tartománybeli állatkertben éltek. Az intézményben 2016-ban elpusztult egy jegesmedve, ami miatt heves tiltakozások alakultak ki az állatkert működése ellen.

Craig elmondása szerint a grizzly medvék többnyire ketrecekben és betontalajon éltek. Kiemelte: az egyik állatot egy betonveremben tartották csaknem 19 éven át, mivel egyszer megszökött.

(MTI/AP)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.