Ismét megvédte az álhírterjesztő Facebookot Zuckerberg

2019-11-07T195321Z 1418456815 RC2J6D9QWS0C RTRMADP 3 EU-ANTITRUS
2019.12.02. 09:48

Nem hajlandó álláspontján változtatni Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, noha az utóbbi időben rengeteg kritika érte és éri folyamatosan amiatt, hogy a közösségi oldal, aminek már csaknem 2,5 millárd felhasználója van, nem szab gátat az álhírek terjesztésének, a hazug politikai propagandának.

Mark Zuckerberg feleségével, Priscilla Channal közösen adott interjút a CBS reggeli műsorának, és az mondta, nem hiszi, hogy magáncégeknek politikusokat kellene cenzúrázniuk.

"Hiszek abban, hogy egy demokráciában nagyon fontos, hogy az emberek saját szemükkel lássák, miket beszélnek a politikusok, és hogy saját maguk alkossanak róla véleményt" – mondta Zuckerberg, ragaszkodva októberben megfogalmazott álláspontjához.

A Facebook első emberét legutóbb Sacha Baron Cohen humorista, komikus színész támadta élesen azért, hogy teret ad a gyűlöletkeltésnek, hazugságoknak és összeesküvéselméleteknek, korábban pedig Hillary Clinton közölte, hogy Mark Zuckerbergnek meg kell fizetnie a károkért, amiket a demokráciának okozott szerte a világon. (The Wrap)

(Borítókép: Erin Scott/Reuters)

 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM