Mikor veszi át az ember helyét a mesterséges intelligencia?

2019.12.16. 09:18

Adatokat tárolnak rólunk a cégek, a hivatalok, a kórház, az iskola, és minden weboldal, ahol csak regisztráltunk. Követik, hogy merre járunk az interneten, hol és vásárolunk, kivel vagyunk kapcsolatban. Az internet társadalmi-politikai tényezővé vált. Az adatok mennyiségének elképesztő növekedése és feldolgozása kihat a mindennapi életünkre és a tudományra is.

Hogyan változtatják meg életünket az adatok és feldolgozásuk? Hogyan hasznosítható ez az adathalmaz a kereskedelemben vagy akár a társkeresésben? Várható-e az adatokra épülő kutatástól áttörés a gyógyításban és rákkutatásban? Mennyire van biztonságban magánéletünk a világhálón?

A CEU Határtalan tudás sorozatának következő rendezvénye ezt a témát járja körül. Előadást tart:

  • Kertész János, Széchenyi-díjas magyar fizikus, hálózatkutató, a CEU professzora,
  • Veres Dániel, a Turbine startup vállalat alapítója, aki csapatával mesterséges intelligencia segítségével forradalmasítja a gyógyszerkutatást,
  • Koltai Júlia, az ELTE adjunktusa és a Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatója, akinek kutatási területe a kvantitatív szociológia.

Az időpont 2019. december 16. 18 óra, a helyszín pedig az egyetem Nádor utcai nagy auditóriuma - illetve az Index, ahol az egészet élőben közvetítjük hétfőn este. Tartsanak velünk!  • Tippek
  • Lakáshitel