Bernát, Felícia
EUR 383,84 Ft
USD 363,53 Ft
8 °C
30 °C

Nem tud annyi kamerát gyártani a Sony, amennyit meg ne vennének tőle

2019.12.26. 18:38

Az ünnepek alatt is folyamatosan dolgoznak a Sony üzemeiben, és így is alig tudják ellátni képszenzorokkal a mobilokat - írja a Bloomberg hírügynökség.

Hiába tetőzött a mobiltelefonok piaca, ami a világszerte eladott darabszámot illeti, ha eközben megsokszorozódott a kamerák száma egy-egy készüléken. Amíg korábban elég volt egy előlapi és egy hátlapi szenzor, a mai csúcsmobilokon akár 5-6 kamerát is találunk.

A japán gyártó pedig valamit nagyon jól csinál, hiszen uralja a mobilkamerák piacát, több mint 50 százalékos a részesedése, és mindegyik szenzort ők adják az iPhone-okhoz.

Szinte öntik a pénzt a gyárakba, hogy növelni tudják a kapacitást, de a Sony félvezetőket gyártó részlege szerint ez sem hoz dráma változást. Már egy új gyár építésébe is belekezdtek, ám az csak 2021-ben nyitja meg a kapuit.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek