Bevallotta a Facebook alelnöke, hogy miattuk választották meg Trumpot

2020.01.07. 22:08 Módosítva: 2020.01.07. 23:24

Kiszivárgott egy belsős levél a Facebook egyik magas beosztású vezetőjétől, amelyben elismeri, hogy valóban ők a felelősek Donald Trump megválasztásáért, és valószínűleg miattuk választják újra az elnököt 2020-ban. A CNN írja, hogy Andrew Bosworth, a Facebook alelnöke arra panaszkodott, hogy Trump a Facebook hirdetési eszközeinek köszönhetően tudott annak idején nyerni, és éppen amiatt fog nyerni idén is.

Bosworth a levélben azt írja magáról, hogy hithű liberális, aki folyamatosan azon gondolkozik, hogyan lehetne ezt az állapotot megváltoztatni, azonban sosem tenné meg, mert szembe menne mindennel, amit a Facebook képvisel, és azzá válnának, amitől mindig is féltek. 

Itt Bosworth valószínűleg a Facebook különböző algoritmusainak a megbirizgálására gondolt, amivel egyébként az amerikai jobboldal régóta támadja Mark Zuckerbergéket, miszerint a többi nagy techcéghez hasonlóan szándékosan elnyomják a konzervatív híreket. Bosworth később a Facebookjára is kiposztolta a teljes levelet azzal a megjegyzéssel, hogy ezt annak idején kifejezetten belső használatra írta.

Bosworth a levélben többek között arról is beszél, hogy csak egy mítosz az úgynevezett Facebook-buborék, majd többek között rátér Trump 2016-os győzelmére.

A Facebook tehet Trump megválasztásáról? Szerintem a válasz, hogy igen, de nem azért, amit a legtöbben hisznek. Nem Oroszország, a dezinformációk vagy a Cambridge Analytica miatt nyert, hanem azért, mert a legjobb digitális reklámkampányt építette fel, amit életemben láttam

– írja az alelnök, és kitér arra is, hogy Trumpék nem toltak hirdetésekben álhíreket vagy hoaxokat, egyszerűen csak hihetetlen munkát végeztek a Facebook hirdetési rendszerén belül.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM