18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Betört a szex a kütyüiparba – vagy épp fordítva?

NAK 7415
2020.01.12. 21:53 Módosítva: 2020.01.12. 23:58

Hiába híres Las Vegas a szexről is (és hírhedt a jogszabályilag illegális, de mégis megtűrt, valóságos iparággá fejlődött prostitúcióról), az évente megrendezett szórakoztató elektronikai show, a CES mostanáig szigorúan távol tartotta magát a témától. Annak ellenére, hogy a hitech szexuális segédeszközök ipara elég nagy tömegek igényeit igyekszik kiszolgálni világszerte. A helyzet tavaly változott meg, amikor kisebb botrány alakult ki a Lora DiCarlo körül: az okosvibrátorok fejlesztésén dolgozó cég 2019-ben vehetett részt először a CES-en, Osé nevű terméke robotika kategóriában innovációs díjat is kapott, amit azonban a kiállítást szervező amerikai szövetség, a CTA visszavont, arra hivatkozva, hogy obszcén, profán termékek, amelyek nem felelnek meg a CTA imázsának, nem kaphatnak díjat.

A Lora DiCarlo alapítója és vezérigazgatója, Lora Haddock ezt nem hagyta annyiban, és komoly médiakampányba kezdett, rámutatva, hogy a technológiai világot, így a CES-t is áthatja a szexizmus, a nőket érő hátrányos megkülönböztetés. Miközben a nőknek szánt termékeivel együtt őt még ki is tiltották a CES-ről, minden további nélkül jelen lehetnek a show-n férfiaknak szexrobotot vagy VR-pornót készítő vállalatok. A CTA négy hónapnyi huzavona után meghátrált Haddock érvei előtt, elnézést kért, és visszaadta a díjat.

Ezzel úgy tűnik átszakadt a gát, idén már egy sor szexjátékok fejlesztésével, gyártásával foglalkozó cég jelenhetett meg a CES-en, a kiállítás egyik szegmensében egymást érték az okosvibrátorok, gamifikációs maszturbátorok és a hozzájuk kapcsolódó különféle termékek és szolgáltatások. A CES szabályai tehát lazultak, de azt persze nem lehet mondani, hogy egy hatalmas erotikashow alakult volna ki a kiállításon – erre nincs is mód, mivel a cégek standjaik vizuáljában nem jeleníthetnek meg nemi aktust vagy nemi szerveket, sem fotókat, sem rajzokat, de még elvont illusztrációkat sem. Ettől függetlenül várható, hogy jövőre még több szexipari cég és erotikus innováció mutatkozhat be a Las Vegas-i konzumelektronikai show-n. Hogy milyen forradalmi újdonságok jelennek majd akkor meg, még nem tudhatjuk, alábbi képes összefoglalónk a 2020-as felhozatalból ad ízelítőt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport