11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Ausztrália most mutatja meg a bolygó jövőjét

2020.01.14. 10:49

Az Ausztráliában tomboló bozóttüzek jól jelzik, hogy mi vár ránk a jövőben, amikor veszélyes szintre emelkedik a Föld átlaghőmérséklete. 

Erre számíthatunk az átlagos 3 Celisius-foknál 

- amivel a földrajztudós Richard Betts a globális átlaghőmérséklet emelkedésének mértékére utalt. Az Exeteri Egyetem munkatársa szerint ez lesz majd a hétköznapi, ha elérjük a 3 fokos melegedést. Ausztrália már most is túlszárnyalta a felmelegedésben a globális átlagot, a kontinens 1,4 Celsius-fokkal melegebb az iparosodás előtti szinthez képest, miközben a világ hőmérséklete átlagosan csupán 1,1 fokkal nőtt.

A tűzben meghalt 28 ember, az elpusztult milliárdnyi állat és a 2000 leégett épület borzasztó tragédia, és a bozóttüzek hatását nem csak az ausztrálok érzékelik.

A légkörbe jutott gigantikus füstfelhő körberepüli a bolygót

A NASA megfigyelései alapján a füstfelhő január 1-én haladt át Dél-Amerika fölött, január 8-án járt körülbelül félúton, és hamarosan újra eléri Ausztráliát.

(The Guardian, BBC)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.