Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Ma ért véget a Windows 7 támogatása, óriási bug lehet benne

2020.01.14. 08:54 Módosítva: 2020.01.14. 09:44

A tíz évvel ezelőtt kiadott Windows 7-et sokan a Microsoft egyik legjobb operációs rendszernének tartják, ám ez most már nem lehet mentség arra, hogy ne frissítsünk valami újabbra. A kiterjesztett terméktámogatási időszak ugyanis ezennel véget ért.

A Windows 7 ezután biztonsági frissítéseket sem kap a Microsofttól.

Egy különösen problémás rendszerhibát azonban még kijavítanak kedden. Brian Krebs kiberbiztonsági szakértő erről szóló jelentésében az áll, hogy a crypt32.dll rendszerfájlt érinti a bug, és ha egy támadó ezt kihasználja, el tudja hitetni a célba vett operációs rendszerrel, hogy az általa telepíteni kívánt kártékony program teljesen legális és jó szándékú alkalmazás.

Jó időzítés éppen a legutolsó hibajavító foltban helyretenni egy ilyen bugot, így azért jobban át lehet élni a verziófrissítés szükségességét. Abban biztosak lehetünk, hogy a kiberbűnözők találnak még hasonló hibákat a Windows 7-ben, azokat ki is fogják használni, és a Microsoft azokra már nem nyújt semmilyen megoldást.

A Windows 10 ideális új operációs rendszer a Windows 7 helyére, mert a Microsoft ennél a verziónál döntött úgy, hogy nem ad ki többé új főverziókat. Ehelyett bárki, aki a Windows 10-et megvette, rendszeresen kap új funkciókat, évente kétszer.

Azt mondja a Microsoft, hogy világszerte több mint 900 millió számítógépen fut a Windows 10, és ez alapján még mindig több százmillió pc-n lehet Windows 7.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek