A Vodafone sem erőlködik már a Facebook kriptovalutájával

2020.01.22. 10:52

Még el sem indult a Facebook kriptovalutája, a libra, de a kezdeti lelkesedés után egyre több nagy cég hátrál ki mögüle. Most például a Vodafone, ám közleményük szerint őket nem az elhúzódó és nem túl eredményes szabályozással kapcsolatos kérdések riasztották el, inkább a saját fizetési rendszerükre fókuszálnának. 

Az M-Pesa hat afrikai országban már elérhető, a cég pedig szeretné, ha minél több helyen bevezethetné, ugyanakkor azt is közölték, hogy nem égetnek fel minden szálat, remélik a jövőben még részesei lehetnek a Facebook kriptovalutájának. 

A libra szóvivői szerint aggodalomra semmi ok, így is 1500 olyan cég van, akik csak arra várnak, hogy elinduljon a kriptovaluta, és még annak ellenére sincs veszélyben a libra, hogy a Vodafone előtt olyan nevek hátráltak ki az együttműködésből, mint a Paypal, a Mastercard, az Ebay vagy a Stripe. 

Az eredeti tervek szerint a libra 2020 júniusában indulna, de több ország is aggodalmát fejezte ki a nem tisztázott monetáris szabályozói rendszerrel működő globális valutával kapcsolatban. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM