Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

257 milliárd forintos kártérítést kell kifizetni az Apple-nek

2020.01.30. 13:12

1,1 milliárd dolláros (340 milliárd forintos) kártérítést ítélt meg a bíróság a Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech) számára – írja a Verge. A Caltech négy éve áll perben az Apple-lel és a Broadcommal, mivel szerintük a Broadcom által gyártott, Apple eszközökbe került wificsipekkel a két cég megsértette az egyetem szabványait.

Az Apple 836 milliót (257 milliárd forint) kell, hogy fizessen, a Broadcom pedig 270 milliót (83 milliárd forint). Ezek a számok nem hasraütésszerűek, hanem az egyetem kárát reprezentálják. Ha megvették volna a jogokat a Caltech-től, akkor az Apple eszközönként 1,4 dollárt, a Broadcom pedig 26 centet fizetett volna az egyetemnek.

Ugyan a chip feltalálója, Hui Jin nem gondolta, hogy adatátviteli szabványaiból wificsipet lehetne csinálni, az esküdtszék szerint ez nem számít, mert a csipek ettől még sértik az egyetem szabadalmait. Az Apple fellebbez, de nem kommentálta az ítéletet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek