Letartóztatták a youtubert, aki feliratkozókért játszotta el a barátnője halálát

2020.02.08. 08:28

A kanadai rendőrség a héten letartóztatta a JayStation néven videózó Jason Ethiert, aki korábban bevallotta, hogy eljátszotta a barátnője halálát, hogy feliratkozókat szerezzen. Az ötmillió feliratkozóval rendelkező youtubert testi sértéssel vádolják, a botrány miatt pedig a szintén videós barátnője is elhagyta – írja az Independent.

A 29 éves youtuber két héttel ezelőtt tett ki egy videót, melyben arról beszélt, hogy barátnőjét, Alexia Maranót elütötte egy ittas sofőr. Pár nappal később a nő állítólagos emlékhelyénél vett végső búcsút, aztán egy újabb videóban egy Ouija-tábla segítségével próbálta meg felvenni a kapcsolatot vele.

Egy későbbi videóban aztán Ethier beismerte, hogy Marano valójában nem halt meg, csak egy csínyről volt szó, ami jócskán túlnőtte saját magát. A youtuber arról beszélt, hogy az egésszel csak fel akarta hívni magára a figyelmet: az eredeti terv szerint egy későbbi videóban a nő feléledt volna, amivel mindketten egy csomó feliratkozót szerezhettek volna. A videós bocsánatot kért Marano családjától, amiért felzaklatta őket, és elmondta, nem állt szándékában gyűlöletet irányítani rájuk. Arra számítottam, hogy az ügy YouTube-on marad, de nem így lett – tette hozzá.

A bocsánatkérést persze némileg beárnyékolta, hogy a videóban Ethier végül azért mégiscsak Maranóra tolta a felelősséget, és azt állította, hogy a nő egy szó nélkül hagyta el őt, és megpróbálta tönkretenni az életét, pedig ő csak segíteni akart neki abban, hogy híres lehessen. Ethier aztán egy másik videót is csinált az ügyben, amiben azt bizonygatta, hogy a kapcsolatban valójában a barátnője volt a toxikus fél. Az mindenesetre biztos, hogy a videós nem jött ki jól a dologból: amellett, hogy elhagyta a barátnője, komoly bajba is került az ügy miatt, a Metro információi szerint március 16-án áll majd bíróság elé. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport