Jeff Bezos 3100 milliárd forintos alappal küzd a klímaváltozás ellen

2020.02.17. 21:11

A klímaváltozás elleni küzdelem támogatására hozott létre 10 milliárd dolláros, mostani árfolyamon 3100 milliárd forintos alapot Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere, aki Instagramon jelentette be a Bezos Earth Fund alapítását.

Bezos szerint a pénzből már nyáron elkezdi támogatni a klímaváltozás ellen harcoló tudósokat, aktivistákat és civilszervezeteket, az egyetlen válogatási szempontja az, hogy a támogatandó személy vagy szervezet a természet megóvását és fenntartását elősegítő megoldást prezentáljon, írja a Variety.

A klímaváltozás a legnagyobb fenyegetés a bolygónk számára. Azon szeretnék dolgozni társaimmal, hogy a klímaváltozás pusztító hatásai ellen irányuló, már ismert megoldásokat felerősítsük, és minél több új megoldást találjunk

– írta Bezos, hozzátéve, hogy hiszi, az emberiség képes megmenteni a földet, de ehhez közös erőfeszítés kell a legnagyobbtól a kisebb cégekig, a kormányokon át a globális szervezetektől az egyénekig.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ - Jeff

Jeff Bezos (@jeffbezos) által megosztott bejegyzés,

Az Amazon 2019 szeptemberében hathatós klímaügyi vállalásokat tett a cég és annak dolgozói nevében, azt a célt kitűzve, hogy az óriáscég 2040-re karbonsemleges legyen. Az akkori vállalás szerint az Amazon 100 ezer elektromos kisteherautót rendel 2024-ig a kiszállítórészlegébe.

Bezos a múlt héten még azzal került a hírekbe, hogy rekordáron vett házat, majd a mostani alap értékének mintegy harmadát vette fel cégéből, az Amazonból.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.