17 milliárdot bukott egy ír drogdíler, mert a főbérlője kidobta a bitcointárca-kódjait

2020.02.25. 16:27

Egy ír drogdíler 53,6 millió dollárnak (16,7 milliárd forintnak) megfelelő bitcoint vesztett, miután a főbérlője kidobta a kriptotárcái kódjait, amíg ő a börtönben ült – írja a Complex.

Clifton Collins a fűbizniszből befolyt bevételét még 2011-ben kezdte kriptovalutába fektetni, 2017-re már 6 ezer bitcoinja volt. Mivel félt attól, hogy meghekkelik, a kriptopénzt 12 különböző digitális tárcában osztotta szét, ezek kódjait pedig a horgászbotjai tárolására használt dobozban rejtette el.

2017-ben a férfit letartóztatták fűbirtoklásért, és öt év börtönre ítélték. Nem sokkal a letartóztatása után betörtek az albérletébe. Ezután döntött úgy a főbérlője, hogy kitakarítja a lakást, és kidobta a díler személyes cuccait, köztük a horgászbotokat, velük együtt pedig a kódokat is.

A kódok nélkül se Collins nem tud hozzáférni a fiókjaihoz, illetve az azokban tárolt pénzhez, se a tárcákat azóta lefoglaló ír hatóságok. A férfi azonban az Irish Timesnak azt mondta, már megbékélt az óriási összeg elvesztésével, amit a saját hülyesége büntetéseként fog fel.  • Tippek
  • Babaváró hitel