Chelsea Manning öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben

2020.03.12. 09:30

Az amerikai hírszerzés egykori elemzője, Chelsea Manning szerdán megpróbált véget vetni az életének abban a virginiai börtönben, ahol a bírósági tárgyalása előtt fogva tartják. Az ügyvédek szerint az eset ellenére pénteken megjelenhet a bíróság előtt. 

A Wikileaksnek  több mint 700 ezer oldal titkos katonai dokumentumot kiszivárogtatott nőt korábban 2013-ban elítélték, és 2045-ig tartott volna a büntetése, de Barack Obama 2017 januárjában kegyelmet adott neki. Most megint a Wikileaks miatt vették elő, és tavaly két hónapot már börtönben töltött, amiért nem volt hajlandó tanúskodni az ügyben.

Manning tavaly levélben közölte a bírósággal, hogy a bírósági tárgyalás szerinte csak arra törekszik, hogy elijessze az újságírókat és az információkat kiadó embereket, akik a közjót szolgálják. Májusban azt is elmondta, inkább éhen hal, mint hogy megfeleljen a bírósági idézésnek. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport