Összefog a techvilág a koronavírusos álhírek ellen

2020.03.17. 13:19

Egyesíti erőit a Facebook, a Google, a LinkedIn, a Microsoft, a Reddit, a Twitter és a YouTube, hogy közösen vegyék fel a harcot a közösségi médiában terjedő, a koronavírus járvánnyal kapcsolatos álhírek ellen, írja a Mashable.

A nagy techcégek közös közleményt tettek közzé oldalaikon, amiben kifejtik, hogy szorosan együttműködnek a COVID-19 járvány elleni küzdelemben, lecsapnak a csalókra, az álhíreket terjesztőkre, és elősegítik a szakértői tartalmak terjedését, megosztanak minden fontos fejleményt a egészségügyi kormányszervek munkájával kapcsolatban.

A fenti cégek már korábban is hoztak saját hatókörükben járványügyi döntéseket, a Facebook illetékesei például már januárban kijelentetté, hogy lépéseket tesznek a koronavírusos álhírek ellen, majd februárban közölték, hogy tiltólistára tesznek minden olyan hirdetést, ami állítólagos gyógyszert kínál az új koronavírus ellen.

A Google a múlt héten 24 órás készenléti ügyeletet vezetett be, hogy azonnal kezelni tudják a járvánnyal kapcsolatos bejelentéseket, minél gyorsabban fellépve az álhírek terjedése ellen. Az elmúlt időszakban a Twitter is elkezdte törölni a félrevezető posztokat.

Az egyelőre nem világos, hogy a nagy techcégek a mostani összefogással csak összehangolják eddigi lépéseiket, vagy igyekeznek kidolgozni valami új, közös stratégiát az álhírek terjedése ellen.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM