Paulina
21 °C
36 °C

Koronavírus-vakcinát tesztelnek Temesváron

2020.03.26. 11:03

Egy alapvetően rákkutatással foglalkozó vállalat, az OncoGen Románia is kifejlesztett egy lehetséges oltást a koronavírus ellen, amelyet emberi sejteken tesztelnek. Abban bíznak, hogy sikeresek lesznek a tesztek, és ezt követően embereken folytathatják a teszteket - írta az Erdély Online hírportál.

Az emberi sejtekkel zajló tesztelés körülbelül egy hónapig tarthat, ám Virgil Păunescu professzor, az OncoGen kutatója szerint körülbelül 3 millió euró befektetésre lesz szükségük a projekt végigviteléhez. 

Az OncoGen fejlesztési módszere merőben eltér a vakcinafejlesztés szokásos módszereitől, mert egy rákkutatásban alkalmazott technológiára alapozzák az oltóanyagukat.

Vakcinát egyre több helyen fejlesztenek a világban, és sokan próbálkoznak úttörő módszerekkel. A lengyelországi kutatók például bakteriofágok és nanorészecskék kombinált alkalmazását kutatják, és tesztjelleggel - hatósági engedélyek birtokában - elkezdték egy malária elleni hatóanyag alkalmazását tesztelni a Covid-19 fertőzés korai szakaszaiban.

Japánban DNS-alapú hatóanyaggal próbálkoznak, Szingapúrban pedig olyan technikát dolgoztak ki, amivel jelentősen csökkenthető az oltóanyagok tesztelésének időtartama.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!