Elhalasztják az ENSZ novemberre tervezett klímakonferenciáját

2020.04.02. 00:01

Novemberben rendezték volna meg a Cop26 klímakonferenciát, amire 26 ezer résztvevőt vártak, és ami a legnagyobb ilyen esemény lett volna a 2015-ös párizsi találkozó után, de a koronavírus-járvány miatt úgy döntöttek, egy későbbi időpontban tartják majd meg, írja a CNN.  

A konferencia helyszíne a glasgowi Scottish Event Campus lett volna, a skót kormány azonban a napokban bejelentette, itt alakítják ki az egyik ideiglenes kórházat a járvány idejére. 

Az ENSZ elhalasztotta azt a klímatalálkozót is, amit júniusban tartottak volna Bonnban, ezt a nyári időpont helyett októberben tartják majd meg, illetve lemondták vagy elhalasztották azokat a megbeszéléseket is,  amikre a novemberi konferenciát építették volna, írja a Yahoo.

Patricia Espinosa, az ENSZ klímaváltozási keretegyezményének ügyvezető titkára közleményében kifejtette, a koronavírus-járvány a legégetőbb probléma jelenleg, de mellette nem szabad megfeledkeznünk a klímaváltozásról sem, hiszen hosszú távon ez a legkomolyabb veszély, ami az emberiséget fenyegeti.

Tavaly egyébként Madridban tartották meg az ENSZ klímacsúcsát, szám szerint a huszonötödiket, de az sajnos nem hozott igazi áttörést, és sokan remélték, hogy a glasgowi konferencia viszont komoly előrelépést jelent majd.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.

Élni fogok még, amikor mind meghalunk?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!