Kutyasétáltatás közben bukkantak egy II. világháborús repülő roncsára

2020.05.30. 10:01

Egy brit pár éppen a kutyáját sétáltatta az Anglia északi részén lévő Cleethorpes városának közelében a tengerparton, amikor belebotlottak egy repülő roncsaiba a homokban. A CNN szerint egy második világháborús harci gépet, egy lezuhant Bristol Beaufighter TF.X-et találhattak meg.

Debi Hartley és Graham Holden még hétfőn találta meg a gép roncsait. A roncsokat megtaláló pár leginkább azért lepődött meg, mert rendszeresen sétálnak a tengerparton, és eddig nyomát sem látták semmi hasonlónak.

Először nem tudták, mit találhattak, 45 percen át kutattak valamilyen jelzés után, és készítettek több fényképet is. Hazatérve rögtön rákerestek, és akkor látták, hogy milyen régi gépet fedeztek fel.

A CNN-nek a Brit Királyi Légierő Múzeuma is megerősítette, hogy egy 1944. április 21-én lezuhant gépről lehet szó. A repülőnek nem sokkal felszállás után mindkét propellere leállt, de a rajta utazóknak sikerült épségben megmenekülniük.

A helyi parti őrség arra kérte az embereket, hogy ne menjenek tömegesen megnézni a roncsokat. Azt is hozzátették, hogy azóta a víz úgy mosta a partot, hogy a roncs egy nagy része újra homok alá került.  • Hírek
  • Bankszámla