A Snap is beszállt a Trumpot szankcionáló közösségi média felületek sorába

2020.06.03. 19:57

A Twitter után a Snap is  szankciókat alkalmaz Donald Trump amerikai elnökkel szemben, így a második tech cég, amelyik fellép az amerikai elnök hangulatkeltő üzenetei ellen. 

A Snapchathez tartozó Snap alkalmazás érintetlenül hagyja a a jövőben az elnök fiókját, azonban nem fogja hirdetni a kiemelt felhasználók között, így csak azok fogják az elnök üzeneteit olvasni, akik célzottan látni szeretnék azokat. Trump bejegyzései korábban rendszeresen feltűntek az oldal Discover szekciójában, olyan emberek profiljai mellett, mint Kim Kardashian, Kevin Hart, vagy New York kormányzója, Andrew Coumo. 

A cég Donald Trump Twitter üzenetei miatt hozta meg ezt a döntést. A Twitter múlt héten több posztját is félrevezetőnek bélyegezte, amiket a közelgő választásokkal kapcsolatosan közölt, valamint az egyik posztját erőszakkeltésre alkalmasnak címkézte. 

Mark Zuckerberg ezzel szemben kiállt az elnök mellett, és úgy döntött, hogy a Facebook nem szűri az elnök üzeneteit. Emiatt több kulcsonfontosságú munkatarása  sztrájkkal, valamint a konkurens Twitteren posztolással ítélte el a tech óriás döntését. 

(New York Times)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM