Malvin
11 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Tömegrendezvényként akarják megtartani a 2021-es CES-t

2020.06.08. 10:55

Miközben a világ nagy konferenciáit és vásárait rendező cégek sorra jelentik be, hogy még jövőre sem terveznek tömeges eseményeket tartani, a várhatóan elhúzódó járványveszély miatt, a világ legnagyobb elektronikai bemutatójaként számon tartott Las Vegas-i CES mögött álló csoport más utat választott - vagy legalábbis szeretne más utat választani.

Ők azt tervezik jelenleg, hogy lesz jövőre CES Las Vegasban, méghozzá nemcsak online formában, hanem rendesen, személyesen, sok ezer kiállítóval és résztvevővel.

A CES-en idén januárban 175 ezer résztvevő gyűlt össze, így a rendezvény elmaradása hatalmas bevételkiesést jelentene a rendező CTA szövetségnek és Las Vegas városának is, aminek a konferenciaturizmus legalább olyan fontos bevételi forrás, mint a szerencsejáték. A Las Vegas Convention Centerben, a show fő helyszínén jelenleg is folynak a majdnem 1 milliárd dolláros bővítési munkálatok, hogy a 2021-es CES még nagyobb lehessen.

Csakhogy kérdés, hogy lehet-e CES jövőre egyáltalán. A CTA szigorú egészségügyi intézkedéseket ígér, ami rendszeres takarítást és fertőtlenítést takar, többek között. A folyosókat és az üléseket is szélesíteni fogják, hogy az emberek távolságot tudjanak tartani egymástól. Csökkentik a megérintendő felületek számát a mobilfizetési megoldások általánossá tételével, illetve a helyszínen is lesz majd orvosi ellátás.

A tervek szerint a résztvevők testhőmérsékletét is mérni fogják, és ajánlásokat fogalmaznak meg a látogatók számára. Például a maszkot fogják nekik ajánlani, bár nem említik, hogy ezt kötelezővé teszik-e. Jól látható, hogy a CES sem tud semmi olyat kitalálni a betegség terjedése ellen, ami ne lenne ismert már hónapok óta az egész világról. Az elemzők nehezen tartják elképzelhetőnek, hogy egy ilyen nagy tömeget vonzó eseményen reálisan két méter távolságot lehetne tartani az emberektől.

A Verge megjegyzi, hogy jelenleg nem lehet tudni, hogy jövő januárban mennyire lesz biztonságos személyes részvétellel megrendezett tömegeseményeket tartani. De még ha a hatóságok nem is tiltják meg, kérdés, hogy a reménybeli résztvevők elég biztonságosnak tartják-e majd, hogy elutazzanak rá - illetve lesz-e lehetőségük egyáltalán utazni, a járvány esetleges második hullámának közepén.